Logo

Международна конференция „По съвестта на вярата и по дълга на гражданската свобода“

 • Приносът на Българската Православна Църква за спасяването на българските евреи. Ролята на адвокатурата за защита на най-висшата ценност- човешкия живот при спасяването на българските евреи”.


  УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

  Поканваме Ви да вземете участие в провеждането на Международна конференция на тема:

  „По съвестта на вярата и по дълга на гражданската свобода“ – Приносът на Българската Православна Църква за спасяването на българските евреи.

  Ролята на адвокатурата за защита на най-висшата ценност- човешкия живот при спасяването на българските евреи”.

  Форумът се провежда по повод и в подкрепа на номинацията на Българската Православна църква за Нобелова награда за мир за 2017 г., за спасяването на 48000 български евреи от лагерите на смъртта през Втората световна война.

  Предложението за високото признание е внесено в Нобеловия комитет от бившия министър на здравеопазването на Израел и депутат ген. д-р Ефраим Снех, от професора по право от Университета в Хайфа Моше Кешет и от адвокат Моше Алони и носи подписите на над 200 наследници на спасени български евреи.

  Предложението е широко подкрепено в международен мащаб от хиляди граждани на десетки държави.


  Международната конференция ще се състои на 25 и 26 май 2017 г. в залата на Централния Военен клуб – София, ул. „Цар Освободител” № 7.


  Събитието се организира от Богословския факултет на СУ„Св. Климент Охридски“, от Асоциацията за жените-адвокати – юридическо лице с нестопанска цел в обществена полза и от Съвета на Софийската Адвокатска Колегия,

  с подкрепата на Организацията на евреите в България „Шалом“ и Секция „Теология“ към Съюза на учените в България,

  с благословението на Българската Православна Църква.

  Вашето участие можете да заявите чрез попълване на Регистрационен формуляр, който следва да изпратите н не по-късно от 23.05.2017г. на посочения в него имейл:

  bgorthodoxchurchfornobelprize@gmail.com.  /моля копирайте имейла/


  Използвайте прикачения файл за попълване и регистриране.

  Местата са ограничени!

  ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ