Logo

 • Детски коледен базар 12.12.2014

  На следващия ден- 12.12.2014г. и на 13.12.2014г. ще направим БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР НА ДЕТСКИ ДРЕШКИ И АКСЕСОАРИ, които ще се събират до 11.12.2014г. в кантората на адв. Петя Колчева на ул. "Кузман Шапкарев" № 4 (до Народния театър), за което каним всички желаещи адвокати!

 • Семинар Боровец 27-29-03.2015г. 27.03.2015

  УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
  Каним ви на семинар, програмата на който публикувам по-долу. Очаквам ви, за да сме заедно три дни, в които да съчетаем полезното с приятното и да се върнем обогатени с нови идеи и с прекрасни спомени от съвместно споделеното ни време!

 • Семинар - 13 и 14 юни 13.06.2015
  Колеги, имаме един прекрасен продукт, създаден от адв. Веселина Благоева и нейния екип, възползвайте се от възможността да участвате в Семинара, организ
  иран от Фондация "Алеко" и адв. Веселина Благоева, член  на УС на Асоциацията за жените адвокати

  пълен текст

 • Международна конференция на 26 и 27 ноември 26.11.2015 Международната конференция на тема „Институциите, медиите и обществеността заедно срещу насилието върху жени“ ще се проведе на 26 и 27 ноември 2015г. в конферентната зала на Представителството на Европейската комисия в България, адрес: гр.София, ул.“Раковски“ № 124.

  пълен текст

 • Покана за Уъркшоп - 14.7.2016г. 14.07.2016
  АСОЦИАЦИЯ ЗА ЖЕНИТЕ- АДВОКАТИ има удоволствието да Ви покани на УЪРКШОП на тема:
  „МЕЖДУ ПРОФЕСИОНАЛНОТО И ЛИЧНОТО – В ТЪРСЕНЕ НА АВТЕНТИЧНАТА НИ ИЗЯВА. ЧУВА ЛИ СЕ НАШИЯТ ГЛАС?”

  с д-р ДАНИЕЛА НАЙДЕНОВА - сертифициран музикален психотерапевт, музикален педагог с богата практика, изтъкнат солов и ансамблов изпълнител.


  пълен текст

 • ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ в Международна конференция: 23.11.2016 „ЕЛЕКТРОННОТО ПРАВОСЪДИЕ България – възможности и предизвикателства. Италия – реализация и опит. Добри европейски практики“

  пълен текст

 • Международна конференция „По съвестта на вярата и по дълга на гражданската свобода“ 25.05.2017  Поканваме Ви да вземете участие в провеждането на Международна конференция на тема:

  „По съвестта на вярата и по дълга на гражданската свобода“ – Приносът на Българската Православна Църква за спасяването на българските евреи.

  Ролята на адвокатурата за защита на най-висшата ценност- човешкия живот при спасяването на българските евреи”.

  пълен текст

 • Семинар по прилагане Харта на основните права на ЕС 20.02.2020

  Уважаеми колеги и колежки,

  Честита Нова 2020г. с пожелание от мен и Управителния съвет на Асоциацията за успешна и ползотворна година и много нови начинания, полезни и приятни за всички нас!

  Изпращам покана за участие в два форума, които се организират в Италия през м. февруари 2020г.

  пълен текст

 • Една българка между съдебните кулоари на България и Италия 28.11.2014

  Ако, ние българите работим и имаме същите високи изисквания към себе си и към другите по начина, по който го правим, когато сме зад граница – ще постигнем големи успехи за кратко време – каза адвокат Мария Ганчева, един от двамата българи с действаща адвокатура в Милано, Италия.

  пълен текст

 • Личностното израстване на жената-адвокат в България 31.10.2014

  Женското лидерство – предизвикателства, модели и перспективи. Кои са динамиките, които влияят върху посоките, в които направляваме живота си? Кое е важно за личностното развитие и израстване на жената-адвокат в България? Един разговор реализиран със съдействието на Асоциацията за жените-адвокати и нейния председател адвокат Елка Пороминска. В дискусията участват консултанти на световни корпорации и организации – Изабел Пужол от Франция и Дориан Барони от Италия, адвокат Елка Пороминска, адвокат Веселина Благоева и адвокат Мария Ганчева – вписана в Софийска адвокатска колегия и Адвокатска колегия Милано, Италия.

  Превод в ефир: Дафинка Костадинова.

  пълен текст

 • Жената лидер в адвокатска тога 17.10.2014

  Елка Пороминска, член на Софийския адвокатски съвет, председател на Асоциацията за жените-адвокати е гост на предаването "Законът и Темида" на радио "Христо Ботев".

  Двайсет години на едно трудно поприще. Разговор за съдебните саги, за житейските казуси и съдебната система.

  пълен текст

 • Какво се случи и какво не се случи в съдебната система през 2014 г. 19.12.2014

  Позицията на адвоката от Софийския адвокатски съвет Елка Пороминска. Тя и адвокат Веселина Благоева, от Управителния съвет на Асоциацията на жените адвокати, са специални гости в последното за годината издание на „Законът и Темида”.

  пълен текст

 • "Срещи в огледалото"- на тема " неслучващата се съдебна реформа" 13.12.2014

  с участието на адв. Елка Пороминска- Председател на Асоциацията за жените-адвокати и член на САС.

  пълен текст

 • Изменения и допълнения в закона за адвокатурата и как те ще засегнат всички нас? 01.03.2015

  с участието на адв. Елка Пороминска- Председател на Асоциацията за жените-адвокати и член на САС.

  пълен текст

 • Заглавие 01.01.1970
 • Осми март в резиденцията на турския посланик в България 08.03.2015

  Светски дами от столичния елит и дипломатическия корпус бяха поканени в резиденцията на посланика на Турция у нас Сюлейман Гьокче. В една от най-красивите и старинни сгради на София - архитектурна и културна ценност от национално значение, тържествено бе отбелязан 8 март.

  пълен текст

 • Борбата с насилието над жени (БНТ) 26.11.2015 Елка Пороминска, председател на Асоциацията за жените-адвокати, в предаването "Денят започва на БНТ".

  пълен текст

 • България в световната кампания „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пола“ 03.12.2015 Коментар на Елка Пороминска, председател на Асоциацията за жените-адвокати, за БНР.

  пълен текст

 • България трябва да подпише и ратифицира Истанбулската конвенция 27.11.2015 Разговор с адв. Силвия Белони, член на адвокатската колегия в Милано, член на Асоциацията на жените-юристи в Италия (секция Милано); Франческа Кунтери, вицепрезидент на Комитета по равнопоставеност на половете към Адвокатската колегия в Милано, секретар на Асоциацията на жените юристи в Италия (секция Милано); адв. Мария Ганчева, член на САК, член на миланската адвокатска колегия; адв. Франческа Кастильони, член на Дисциплинарния съд към Аднвокатската колегия в Милано, член на Асоциацията на жените юристи в Италия (секция Милано); адв. Елка Пороминска, председател на Асоциацията за жените адвокати, член на УС на Софийския адвокатски съвет.

  пълен текст

 • Всяка трета жена в Европа е жертва на насилие 25.11.2015 Мащабна адвокатска конференция по повод Международния ден за елиминиране на насилието над жени – 25 ноември.

  пълен текст

 • Адв. Елка Пороминска: Психическият тормоз е не по-малко вреден и опасен за всяка личност 02.11.2018

  Психическият тормоз е не по-малко вреден и опасен от всяко друго насилие, но най-важно е да се защитят интересите на най-уязвимите групи в обществото з- тези на жените и децата. Това сподели шефката на Асоциацията на жените-адвокати Елка Пороминска в интервю за „Темида – цената на истината“ – единственото юридическо предаване в българския телевизионен ефир, което се излъчва всяка неделя от 13.00 ч. по Евроком.

  пълен текст

 • 9 хил. лева дарени на деца с церебрална парализа 26.11.2018

  Близо 9000 лв. бяха дарени на деца с церебрална парализа на традиционния благотворителен бал на юристите, който събра елита в правния свят за шеста поредна година. Над 200 адвокати и магистрати от цялата страна присъстваха на церемонията, на която бяха раздадени Националните правосъдни награди. Освен статуетките, грамотите, вълнението от отличените успехи и тържествените речи, във фокуса на събитието бяха деца с церебрална парализа, част от които присъстваха в залата, заедно със своите семейства, а балът на юристите беше посветен на каузата да събере пари за тяхното подпомагане, заяви за БТА водещата на церемонията юристът Нина Хамилтън.

  пълен текст

 • Адвокат Десислава Каменова дебютира като писател в Националната Библиотека 25.01.2019

  Асоциацията за жените адвокати беше инициатор и организатор на премиерата на дебютната книга на Десислава Каменова “Лукиана” (КК “Труд”) снощи в Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий” (НБКМ). Литературната вечер изпълни Централното фоайе с многолюдна публика – адвокати, членове на асоциацията, почитатели на писаното слово. Като “книга-споделяне – не толкова литературен факт, а факт на споделеност”, определи сборника от къси разкази Мирела Иванова, поетеса, преводач и драматург на Народния театър “Иван Вазов”. Според нея “книгата сякаш оставя отворена врата за всеки”.

  пълен текст

 • Международна конференция за приноса на Българската православна църква за спасяването на българските евреи 27.05.2017

  На 25 и 26 май в София, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит се състоя Международната конференция на тема: „По съвестта на вярата и по дълга на гражданската свобода – приносът на Българската православна църква за спасяването на българските евреи. Ролята на адвокатурата за защита на най-висшата ценност – човешкия живот при спасяването на българските евреи“. Проявата е свързана с номинирането на Православната ни църква за Нобеловата награда и се организира от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Асоциацията за жените-адвокати, Висшия адвокатски съвет и Софийския адвокатски съвет, с подкрепата на Организацията на евреите в България „Шалом“ и Секция „Теология“ към Съюза на учените в България.

  пълен текст

 • "Адвокати против насилието" подкрепят промените в НК, свързани с криминализирането на някои от формите на домашното насилие 19.11.2018

  Международният форум "Адвокати против насилието" подкрепя промените в Наказателния кодекс, свързани с криминализирането на някои от формите на домашното насилие. Това съобщи за БТА адвокат Елка Пороминска, председател на Асоциацията за жени-адвокати, участник във форума, провел се от 16 до 18 ноември 2018 г. в гр. Пловдив и Старосел.

  пълен текст

 • Проблемите на Търговския регистър ще затруднят нотариалните сделки 14.08.2018

  Няма яснота как Агенцията по вписвания ще се отработи забавянето, но няма да се загубят данни, коментират адвокат Елка Пороминска и експертът по киберсигурност Любомир Тулев

  пълен текст

 • Национални награди за правосъдие – 2019 г. 16.02.2020

  Адв. Мария Ганчева- член на Асоциацията за жените адвокати, получи специалната награда на седмото издание на Националните награди за правосъдие -2019г. за приноса й в международното сътрудничество. Наградата връчи Председателката на Асоциацията за жените-адвокати- адв. Елка Пороминска.

  пълен текст

 • Ако искате да бъдете успешни, помагайте на хората 03.06.2022

  „Законът и Темида“ на 10 години! Предаването, което променя човешки съдби и работи за спазването на върховенството на закона

  пълен текст

 • Нежният пол в адвокатурата вече със свое представителство 06.07.2014

  Ние, учредителите на „АСОЦИАЦИЯ ЗА ЖЕНИТЕ-АДВОКАТИ” (АЖА)

  д е к л а р и р а м е:

  1. 1/ С радост пред всички колеги адвокати, че на 06 юли 2014г. в град София се учреди Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „АСОЦИАЦИЯ ЗА ЖЕНИТЕ-АДВОКАТИ” (АЖА);

  пълен текст

 • Инициатива за създаване на Сдружение на жените-адвокати 23.06.2014

  Уважаеми колеги,

  Във връзка с инициатива за създаване на Сдружение – Асоциация на жените - адвокати Ви каним на учредително събрание на жените - адвокати, което ще се състои на 06.07.2014г. (неделя) от 10 ч. в Залата за обучения на САК в Търговския дом - гр. София, бул. „Витоша” №1 А - етаж трети.

  За инициативния комитет - адв. Петя Колчева и адв. Елка Пороминска

 • Коледно парти на „АСОЦИАЦИЯ ЗА ЖЕНИТЕ-АДВОКАТИ” 11.12.2014

  Каним колегите- членове на Асоциацията за жените-адвокати на Коледно парти на 11.12.2014г. от 13.30ч. в Бирария "Ники" на ул. "Екзарх Йосиф" 16.

 • Личностното развитие и израстване на жената-адвокат 20.10.2014

  С Е М И Н А Р на тема „ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТИЕ И ИЗРАСТВАНЕ НА ЖЕНАТА-АДВОКАТ”

  /ЖЕНСКОТО ЛИДЕРСТВО: предизвикателства, модели и перспективи/

  20 октомври 2014 (понеделник) от 10.00 часа в ЦЕНТЪРА ЗА ОБУЧЕНИЕ НА АДВОКАТИ „Кр. Цончев”, гр. София 1000, ул. Цар Калоян № 8, ЕТАЖ ІV, зала 3.

  пълен текст

 • Европейски проект във връзка със защита правата на човека - Бургос 2020 01.09.2020

  Уважаеми колеги,

  Изпращам ви покана за участие в обучение по Европейски проект във връзка със защита правата на човека. От 1 до 3 април 2020 г. в Бургос ще се проведе вторият семинар по прилагането на Хартата на основните права на ЕС, организиран в рамките на европейския проект Lawyers 4 Rights .

  пълен текст